Här kommer fortlöpande information  om 2019 års Mormyska-SM och Landslagskval att presenteras med djupkartor och övrig information

17/2
Var idag ut för att kolla isläget där lördagens tävling kommer att äga rum.
Isläget är som följer: ca 65 cm kärnis sen låg det ca 20 cm snö på isen och under snön en del flödvatten. Men vi har 1,5 månader kvar tills det är tävlingsdax så förhållandena på isen kommer att ändras. Provade även lite fiske på området och fick lite abborre, fisket gjordes med pirk.

13/2
Anmälningstiden går ut på fredag, idag har vi 10 anmälda distrikt

9/2
Idag har vi fått in anmälan på 80 deltagare fördelat på 9 distrikt, anmälningstiden går ut den 15/2 så skynda på ni som inte anmält erat distrikt.

Kvällstäving som hållits på SM-vattnet:

Kvällstävling som hållits på det vatten där VM-kval och parallelltävling kommer att avgöras: 

Vi har även arrangerat ett flertal pimpeltävlingar på det aktuella vattnen med goda resultat. Framför allt på Klubbgärdet där det inte är ovanligt med segrarvikt på +10 kg. Fisk som fångats vid dessa tävlingar är företrädesvis mört, id,sik, braxen och löja men även någon abborre.

2/3
Anmälningarna fortsätter att komma in, men skynda på ni som inte anmält distriktet. Anmälningstiden går ut den 15/2.
Anmälda distrikt nu är:
Jämtland/Härjedalen, Norrbotten, Södermanland, Norra Älvsborg och Värmland
Vid behov hjälper vi till med transporten till söndagens tävling. Lördagens tävling ligger inom promenadavstånd från det hotell vi rekomenderat.
Har ni frågor angående arrangemanget i övrigt kontakta:
Alf Israelsson 070-3902927
Greger Lindblom 070-2623313
Folke Andersson 070-6663495
Här är ett axplock av resultat från mormyskatävlingar som hållits på det vatten där SM kommer att gå
 

31/1
 I vår inbjudan till Mormyska-SM nämner vi resalternativ till Piteå flyg eller tåg. Om du åker flyg så är närmaste flygplats Kallax Airport i Luleå, därifrån åker du buss in till Luleå Busstation för att där ta en buss till Piteå. Om du åker tåg så är Älvsbyn närmaste station och därifrån buss till Piteå. Väl framme i Piteå så väntar en promenad på ca 300 meter till det hotell som vi rekomenderat.

29/1
Tre anmälda distrikt. Glöm ej att anmäla deltagare då sista anmälningsdag är den 15/2 2019 

23/1 2019
Då har anmälningarna till SM börja komma, först ut var Jämtland/Härjedalen

Här syns bilder över tävlingsområdena, startområde för lördagens SM-Tävling samt avstånd till hotell. Söndagens tävlingsområde ligger ca 3 km från hotellet.
Klicka på bilderna för att förstora

Idag den 16/1 har temperaturen legat på  -22 grader här i Piteå, så istillväxten är god, istjockleken ligger på ca 50 cm. Vi har nu börjat men finslipningen av arrangemanget som vi hoppas kommer att bli oförglömligt. Tyvärr så kom det en hel del snö i början av veckan, men innan det blir tävlingsdax så kommer snötäcket att sjunka ihop och bli bra. Djupkartor över tävlingsområdet där SM-arrangemanget och Landslagskvalet blir kommer att läggas ut inom kort då dessa håller på att ritas upp nu.

Lördag den 30/3 kl.19,00 har vi bokat middagsbuffé på Kust Hotell & Spa till en kostnad av 199:-/person, dryck tillkommer. Anmälan till det vill vi gärna att du meddelar senast den 15/2  till: alf.ingrid@allt2.se 

Karta över Piteå
Markör 1: Kust Hotel & Spa
Markör 2: Plats för start Mormyska-SM Lördag 30/3
Markör 3: Plats för start Mormyska Landslagskval och parallelltävling 31/3