Här kommer fortlöpande information  om 2019 års Mormyska-SM och Landslagskval att presenteras med djupkartor och övrig information

1/4
Lite bilder från Mormyska-SM. Då jag inte hade så mycket tid att fotografera så vore jag tacksam om någon som fotat åtminstonde från prispallen ville skicka mig bilder på mail: folkea9@gmail.com

31/3
Då var den här helgen slut, en jobbig men rolig helg. Vill på detta sätt rikta ett varmt tack till alla som har arbetat för att detta arrangemang skulle gå att genomföra. Tack även till alla som kom till oss och deltog i SM-tävlingarna. Här kommer resultaten från helgens tävlingar:
 

Söndag 31/3 Parallelltävling Mormyska

Söndag 31/3 VM-Kval Mormyska

Lördag 30/3 Mormyska-SM
 

De 30 första går till VM-Kval, kolla om du är med

28/3
OBS

Med två dagar kvar till Mormyska-SM har vi inom arrangörsstaben kommit fram till att vi gjort en allvarig miss då vi inte meddelat Kust Hotell att vi ville att frukosten skulle serveras från kl 06,00. Därför har vi gjort en deal med dom att när ni hämtar ut startkorten på fredag kväll så vill vi att ni meddelar till oss hur många frukostpåsar vi ska beställa både till lördag och söndag. Detta gäller endast för er som bor på Kust Hotell eller Skoogs City BnB.
Kaffe kommer vi att bjuda på nere vid startområdet både före och i pausen mellan tävlingarna. Till lunch mellan tävlingarna på lördag bjuder vi på stekt palt med smör och sylt.
MVH Tävlingsledningen

 

27/3
Fredag från kl 18,00 sker utlämning av startkort, nummerlappar, pinnar och påsar. Utlämningen sker på Kust Hotell på våning 1 och distriktsvis . För er som bor på B&B eller på annat ställe så går ni in genom huvudentren på Kust och sedan direkt till vänster, skyltar kommer att finnas på entreplan. 
Lördag morgon kl: 07,00 är det genomgång nere vid tävlingsområdet.
Middagsbuffén lördag kväll serveras kl: 19,00 på Festvåningen, våning 2 och betalas på plats av var och en, till en kostnad av 199:-. Där finns möjlighet att köpa öl eller vin till maten, men även alkoholfria alternativ.
Observera att frukosten på hotellet börjar serveras kl: 07,00 under helgen.
Alla Hjärtligt Välkomna

26/3
Idag har vi satt ut rutorna och så här ser det slutliga områdena ut. Vi har försökt få in alla djup och område för testfiske finns i anslutning till rutorna. OBS testfiske närmare än 5 meter från rutorna är ej tillåtet

26/3
Idag har vi en strålande dag här i Piteå. Kollade läget vid tävlingsområdet i går och det är så att vi har 60-70 cm is med ca 20 cm snö på isen. Vi hoppas att det väder som kommer att vara under veckan så kommer snön att sjunka ihop lite. Under dagen idag kommer det exakta området att stakas ut och jag kommer att lägga ut det så snart jag fått det i min dator.  Vädret till helgen ser riktigt lovande ut, bilden nedan är prognos från SMHI

21/3
Här nedan finns tävlingsområdet för söndagens VM-Kval. Parallelltävlingen kommer att hållas på samma ställe men med ett fritt fiske över hela området, dock ej i rutorna som är avsatta för VM-Kval.

20/3
Regeländringar:
De tävlande får lämna sin utrustning var de så önskar på isen förutsatt att de inte gör det för att dölja/täcka över ett omarkerat hål. Om en tävlande dolt ett omarkerat hål med sin utrustning skall fiskaren tilldelas ett gult kort. Det är tillåtet för andra fiskare att markera och fiska i ett hål där annan fiskares utrustning står. Det är även tillåtet att flytta dennes utrustning om den uppenbart är i vägen för hålet man önskar fiska i.
För deltagare som använder skruvdragare gäller att batteriet ej får vara isatt vid ut och ingång. Motordrivna borrar är inte tillåtna förutom för de som har handikappkort eller äldre veteraner

19/3
Metmask AB från Borlänge kommer att finnas på plats och sälja bete och mäsk

16/3
I början av vecka 13 kommer vi att slutligen fastställa tävlingsområdet som vi då lägger ut här. Det kommer att se ut ungefär som det som är lagt ut tidigare med några justeringar, det kommer då även att finnas utrymme för träningsfiske mellan och runt rutorna. Bilden här nedan är tagen från taket på Kust Hotell, alltså det hotell vi har rekomenderat i inbjudan. Krysset på bilden markerar var starten kommer att vara vid lördagens tävlingar, och som ni kan se så är det gångavstånd ner till tävlingsplatsen. Tävlingsområdet för söndagens VM-kval blir i övre vänstra bildkant och till startplatsen är det ca 3,5 km

10/3
Med 3 veckor kvar till SM så ser läget ut som följande:
Inget vatten på isen för närvarande, men tyvärr så har det kommit ca 3 dm snö under helgen. Men vi hoppas att vädergudarna står oss bi och att det ska hinna sjunka ihop så att vi får ett bra före på isen. 
Ni kan väl kolla på deltagarförteckningen här nedan för att se så att allt stämmer med de som har lättnadskort och annat. I annat fall skicka ett mail till folkea9@gmail.com så vi får rätta till det. 

26/2
Här nedan kan ni se hur tävlingsområdet för Lördagens SM-tävling kommer att se ut, tävlingsområdet är preliminärt och kan komma att ändras något fram till tävlingsdagen. I lördagens tävlingsområdes övre vänstra kant kommer vi att lägga en testruta som kan testas av hugade fiskare dagen före. Exakt hur söndagens rutor för Landslagskvalet kommer att ligga är inte fastställt än.
Här nedan kan ni även se deltagarförteckningen

Tävlingsområdena är avlysta för fiske för deltagare från och med den 10/3
 

24/2
Idag har vi arrangerat en pimpeltävling på det område där Landslagskvalet i mormyska kommer att äga rum, resultatet från den tävlingen finns att läsa här nedan. Väldigt fiskrikt vatten, men observera att det var pimpelfiske.

17/2
Var idag ut för att kolla isläget där lördagens tävling kommer att äga rum.
Isläget är som följer: ca 65 cm kärnis sen låg det ca 20 cm snö på isen och under snön en del flödvatten. Men vi har 1,5 månader kvar tills det är tävlingsdax så förhållandena på isen kommer att ändras. Provade även lite fiske på området och fick lite abborre, fisket gjordes med pirk.

13/2
Anmälningstiden går ut på fredag, idag har vi 10 anmälda distrikt

9/2
Idag har vi fått in anmälan på 80 deltagare fördelat på 9 distrikt, anmälningstiden går ut den 15/2 så skynda på ni som inte anmält erat distrikt.

Kvällstäving som hållits på SM-vattnet:

Kvällstävling som hållits på det vatten där VM-kval och parallelltävling kommer att avgöras: 

Vi har även arrangerat ett flertal pimpeltävlingar på det aktuella vattnen med goda resultat. Framför allt på Klubbgärdet där det inte är ovanligt med segrarvikt på +10 kg. Fisk som fångats vid dessa tävlingar är företrädesvis mört, id,sik, braxen och löja men även någon abborre.

2/3
Anmälningarna fortsätter att komma in, men skynda på ni som inte anmält distriktet. Anmälningstiden går ut den 15/2.
Anmälda distrikt nu är:
Jämtland/Härjedalen, Norrbotten, Södermanland, Norra Älvsborg och Värmland
Vid behov hjälper vi till med transporten till söndagens tävling. Lördagens tävling ligger inom promenadavstånd från det hotell vi rekomenderat.
Har ni frågor angående arrangemanget i övrigt kontakta:
Alf Israelsson 070-3902927
Greger Lindblom 070-2623313
Folke Andersson 070-6663495
Här är ett axplock av resultat från mormyskatävlingar som hållits på det vatten där SM kommer att gå
 

31/1
 I vår inbjudan till Mormyska-SM nämner vi resalternativ till Piteå flyg eller tåg. Om du åker flyg så är närmaste flygplats Kallax Airport i Luleå, därifrån åker du buss in till Luleå Busstation för att där ta en buss till Piteå. Om du åker tåg så är Älvsbyn närmaste station och därifrån buss till Piteå. Väl framme i Piteå så väntar en promenad på ca 300 meter till det hotell som vi rekomenderat.

29/1
Tre anmälda distrikt. Glöm ej att anmäla deltagare då sista anmälningsdag är den 15/2 2019 

23/1 2019
Då har anmälningarna till SM börja komma, först ut var Jämtland/Härjedalen

Här syns bilder över tävlingsområdena, startområde för lördagens SM-Tävling samt avstånd till hotell. Söndagens tävlingsområde ligger ca 3 km från hotellet.
Klicka på bilderna för att förstora

Idag den 16/1 har temperaturen legat på  -22 grader här i Piteå, så istillväxten är god, istjockleken ligger på ca 50 cm. Vi har nu börjat men finslipningen av arrangemanget som vi hoppas kommer att bli oförglömligt. Tyvärr så kom det en hel del snö i början av veckan, men innan det blir tävlingsdax så kommer snötäcket att sjunka ihop och bli bra. Djupkartor över tävlingsområdet där SM-arrangemanget och Landslagskvalet blir kommer att läggas ut inom kort då dessa håller på att ritas upp nu.

Lördag den 30/3 kl.19,00 har vi bokat middagsbuffé på Kust Hotell & Spa till en kostnad av 199:-/person, dryck tillkommer. Anmälan till det vill vi gärna att du meddelar senast den 15/2  till: alf.ingrid@allt2.se 

Karta över Piteå
Markör 1: Kust Hotel & Spa
Markör 2: Plats för start Mormyska-SM Lördag 30/3
Markör 3: Plats för start Mormyska Landslagskval och parallelltävling 31/3